Kifogáskezelés

Kutattam egy régi adattáramban és kezembe akadt egy ősrégi kifogáskezelésről szóló anyag.
Nem tudom nem megosztani…
Lehet, hogy némelyik idejétmúlt, de egy elolvasást megér.

– Biztosításról van szó?…
– Önt érdekli a biztosítás?
– a) – Igen.
– Természetesen, biztosítási elemet is tartalmaznak módozataink!
– b) – Nem.
– Nos, a termékeink mamár elsősorban a megtakarításra, befektetésre irányulnak!

– Nincs szükségem biztosításra!…
– Megértem Önt, hogy a kevés információ miatt ezt mondja. Ezért javaslok, egy személyes találkozót, ahol részletesen tájékoztathatom Önt.

– Tudom én, hogy milyenek ezek a biztosítások!…
– Nos, ennek igazán örülök, mert egyszerűbb lesz a feladatom. Társaságunk az utóbbi időben több új biztosítási formát dolgozott ki, ezek bizonyára érdekesek lesznek az Ön számára!

– Ezt már ismerem, ez mindig átverés!…
– Biztos vagyok benne, hogy van valamilyen oka arra, hogy nekem ezt mondja! Ha találkozhatnánk, talán más megvilágításban látná a dolgot. Természetesen ez Önnek nem kerülne semmibe!

– Nem érdekel a dolog!…
– Természetesen ezt nem is várhatom el Öntől! Az embert csak olyan dolgok érdeklik, amelyet ismer. Ezért javaslok, egy személyes találkozót, ahol részletesen tájékoztathatom Önt.

– Nincs rá pénzem!…
– Nem tudok most megtakarítani!…
a) – Nagyra értékelem, hogy ilyen őszinte hozzám! Én nem is akarhatom, hogy azonnal döntsön, csak egy kötelezettség nélküli tájékoztatást szeretnék nyújtani a Társaságunknál lévő biztosítási formákról.
b) – Köszönöm, hogy ennyire őszinte hozzám! Lehetséges, hogy ez csak egy átmeneti állapot, és a megtakarítási formáinkkal gondoskodhat családja anyagi biztonságáról! Ezért javaslok, egy személyes találkozót, ahol részletesen tájékoztathatom Önt.

– Honnan tudta meg a nevemet?…
a) – Társaságunk nagyon sok emberrel áll kapcsolatban, ezen adathalmaz alapján jutottam el Önhöz.
b) – A minap XY-nál jártam, és Ők úgy vélték, hogy Ön is szívesen meghallgatná azt a tájékoztatót, amit nekik is elmondtam.

– Nincs időm!…
– Nagyon elfoglalt vagyok!…
– Tudom milyen ez, nekem is mindig több a munkám, mint az időm, éppen ezért szeretnék egy olyan időpontot előre megbeszélni, ami Önnek a legalkalmasabb!

– Küldjön inkább valamilyen ismertetőt!…
– Természetesen, nagyon szívesen adok Önnek ismertetőt, viszont ezek a terjedelmüknél fogva nem tudnak minden részletre kitérni. Ezért javaslok, egy személyes találkozót, ahol részletesen tájékoztathatom Önt.

– Adja meg a telefonszámát, majd visszahívom!…
– Köszönöm az érdeklődését, de hadd terheljen engem ennek a költsége! Mikor hívhatom Önt újra, a jövő héten, vagy egy héttel utána?

– Van már biztosításom!…
– Ennek nagyon örülök, mert ez azt jelzi nekem, hogy Ön egy gondoskodó típus. Ezért szeretném felajánlani Önnek azt, hogy közösen tekintsük át a meglévő biztosításait, hogy hogyan elégítik ki családja igényeit, a mai megváltozott viszonyok között!

– Én más megtakarítási formát választottam!…
– Az nagyon jó, mert akkor Ön tisztában van azokkal a problémákkal, amelyek együtt járnak a befektetéssel! Így bizonyára érdekelni fogják azok a javaslatok, amelyeket Társaságunk kínál Önnek.

– És milyen hozamokkal dolgoznak?…
– Nos, a kamatok mértéke sok tényezőtől függ, ezeket ügyfeleink választhatják meg. Egy személyes találkozás során lehetősége nyílna a részletek megismerésére!

– Csak vesztegeti az idejét!…
– Mivel javaslatunk értékes lehet az Ön számára, így semmiképpen sem töltöm hiába az időmet önnél!

– Tulajdonképpen miről van szó?…
– Társaságunk igen széleskörű biztosítási, megtakarítási és befektetési formákat dolgozott ki ügyfelei számára. Erről szeretnék egy kötelezettség nélküli tájékoztatást nyújtani.

 

 

Comments are closed.